Има ли престъпност в Кладница
9 Ноември, 2009 - 00:21
Да, има!Има много кражби по вилите и ако местната управа не вземе спешни мерки срещу тая група апаши ще се стигне до саморазправа и ще хвърчат глави. Хората са си дали здравето и много години труд за да си направят място удобно за почивка и те само чакат да свърши сезона и почват да разбиват и да крадат.Ако отидеш да се оплачеш , ще ти кажат пиши а после полицията прибира описанието и до тук.Тия дето си мислят ,че са неуловими ще се залепят за някоя порта и на въглен ще станат та никой няма да може да ги разпознае.ТОВА ДА ЗНАЯТ И ДА ГО ОЧАКВАТ АКО НЕ СЕ СПРЕ С КРАЖБИТЕ
9 Ноември, 2009 - 01:34
кражбите
Първо искам да изкажа съжаление, за това което се е случило. Предполагам сте уведомили вече полицията за случилото се и това е правилния подход, макар и не винаги така ефективен както ни се иска. Напълно разбирам гнева Ви и е много грозно и неприятно това което се е случило. За щастие или съжаление времето и законите ни са такива, че на крадците не им режат ръцете, за да се прекъсне всичко това. В квартал Църква ... например в центъра са поставили камери, които записват постоянно, но предполагам това едва ли би могло да стане за всяка точка, но пък поне за ключови места би могло да се направи. Виждал съм патрулна кола на полицията да обикаля из Кладница и Рударци, но явно не е достатъчно, особено за вилните зони.
Изграждането на СОТ не е по финансовите възможности на всеки, а и това не винаги е 100% ефективно.
Ако сметнете, че можем да Ви помогнем чрез сайтовете, не се колебайте да ми пишете.
Боян
9 Ноември, 2009 - 16:03
Вилите са като оставен багаж на улицата
Само това искам да кажа, че по селата особено във вилните зони, в тихите делнични и зимно-есени периоди, когато хората ги няма, вилите са изключително достъпни от крадци. Всеки може да прескочи оградата, да ти вземе каквото и да било от двора без дори да разбива врати.
Могат да ти оберат крушите, ябълките, могат дори да си пуснат овцете да ти опасат двоа. Това също са кражби.
И именно поради тази леснота мисля, че вилите са привлекателни за крадците. СОТ може да свърши работа, застраховка също. Донякъде. Полицията не може да предотврати кражба, ако никой не ги е видял, ако не са вдигнали шум, колкото и да патрулира.
Камерите са решение, но трябва да се съберат пари - по 1-2 камери на улица, при 130 улици - 260 камери за 1250 жилища в селото. Една камера с инсталации струва между 100 и 200 лева, това са около 40 000 лева инвестиция, отделно трябва да се плаща и за интернета на камерите, за да са са активни. Абе 30 лева еднократно от всяка къща, плюс 3-4 лв на месeц интернет на къща. Помня, тук някъде в този сайт бяхме цитирали за едно родопско село, дето цигани крадяли на хората тора струпан пред дворовете и за това сложили камери. Кражбите секнали отведнъж.
22 Ноември, 2009 - 00:42
Относно кражбите
Уважавам страшно роднините си и населението на село Кладница. Страшно ще съжалявам , ако се окаже че съм счупил краката или ръцете на близък роднина или съсед , изобщо не се притеснявам от последствията и съм склонен да му пръсна муцуната с 9ти калибър... Когато видят непознати до себе си , да започнат да им треперят краката , защото в следващият момент , ще им бъде е*ана майката...
22 Ноември, 2009 - 01:05
относно кражбите
Разбирам яростта и подкрепям Rajko_cap.Щом така се разбира сегашната демокрация , щом посегателството за някои хора е хоби и развлечение а може би и препитание , пада ти пердето , плащаш , пращаш и пребиват
25 Ноември, 2009 - 23:25
Относно кражбите ( продължение )
Изминаха близо 2 седмици , ти се разхождаш на свобода , когато подухне вятъра и пред теб падне някое листо , не се навеждай , защото ще усетиш тежка болка отзад . Това е най-нежното пожелание, което може да те стигне преди да те срещна аз . В момента ти виждаш живота прекрасен , защотото си спечелил 5 или 10 кирливи леваи , а в следващият момент ще умреш и то трагично за 5 стотинки и аз няма да нося никаква отговорност , но ще бъда известен и всички ще кажат : " Евала на Raiko_cap , че освободи селото от шайка мръсни селянчета! "
Изкарайте си кравите , избършете козите отзад , целунете овците под опашките и когато няма какво да ядете , не посягайте на вилите , защото ще напълните
" помещението " в центъра на кладница. Казвам ви това на да ви плаша , а да прозвучи като предупреждение и затова когато падне първия мъртъв климбар полиция и кметство да не се учудват защо се е случило и защо на това място.
28 Ноември, 2009 - 20:36
Доколкото разбрах от
Доколкото разбрах от коментарите Ви смятате да включите напрежение от 220 V към металните части по периферията на оградата Ви .
Спомнете си случая с един възрастен човечец който беше пропищял от наглите цигани.После го осъдиха за нанесена телесна повреда.
Не е ли по-добре да се организират живущите и собствениците в вилният район и да организират самоохрана.Има начини как да стане.
29 Юни, 2010 - 14:26
защита
Здравейте! Купихме къща в Кладница и смятаме да живеем там целогодишно. Относно охраната - интересуват ни фирми за СОТ,къщата ни е на улица Кокиче и Латинка - не съм наясно това във вилната зона ли е или не....И освен това и фирма за интернет и цифрова телевизия с покритие там. Но основно за кражбите - необходимо ли е да слагаме нещо друго освен СОТ - решетки /а никак не ми се иска да загрозяваме с тях къщата/ или някакви охранителни ролетки? Приемаме всякакви съвети:)
29 Юни, 2010 - 15:21
защита ... Здравейте, има
защита ... Здравейте, има няколко фирми които покриват територията 3S SOT, Конкорд и още една имаше, но ще проверя и ще пиша ... доста фирми предлагат и видеонаблюдение .. Еко трейд например .. техни координати можете да видите сред обявите.
Добре дошли в Кладница! Супер избор, но наистина защита си трябва, че от време на време някой изохква от неканени гости точно като не са си удома.
2 Юли, 2010 - 01:20
охрана със СОТ
DSC също предлага охрана със СОТ.
10 Декември, 2012 - 18:27
разбит автомобил
ДА! Има престъпност - тази нощ за пореден път ни разбиха и ограбиха колата!!! Няма какво друго да добавя!
- Topic Locked